Krokante kaasbroodjes

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Krokante kaasbroodjes

Bericht door Amber » 18-07-2013 23:52

Krokante kaasbroodjes


Lekkere krokante kaasbroodjes; wie lust die nou niet?

Dit heb je nodig:

1 rol koelvers bladerdeeg (of diepvries
bladerdeegplakjes);
100 gram roomkaas (Mon Chou of Philadelphia);
3 puntjes "la vache qui rit"- smeerkaas;
1 handje ongezoete cornflakes;
1/2 teentje fijngehakte knoflook;
wat fijngehakte platte peterselie en verse
koriander naar smaak;
zout en peper naar smaak;
een paar druppeltjes tabasco (naar keuze);
1 eigeel.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vermeng in een kom de 2 soorten kaas, de fijngehakte
knoflook, de fijngehakte platte peterselie en verse koriander
en de tabasco.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Rol het verse bladerdeeg uit of ontdooi de plakjes diepvries-
bladerdeeg en snijd rondjes met een uitsteekvorm of met
een glas.
Leg op elk rondje een bolletje vulling ter groote van een walnoot
en maak verder af zoals op de afbeelding 2.
Bestrijk de broodjes met het losgeklopte eigeel en bestrooi ze
met een beetje van de verkruimelde ongezoete cornflakes.

Leg de broodjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bak ze ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Dien op met daarbij evt.een lekkere groene salade.

AfbeeldingAfbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie