Meloensorbet
Meloenen zijn nu volop verkrijgbaar, maar is het
eigenlijk niet een beetje saai om die gesneden in
schijven op te dienen?
Je kunt er nog zoveel meer mee doen, zoals je
kunt lezen in onderstaand recept......
Dit heb je nodig:
1 Galiameloen (of andere naar keuze);
30 cl. water;
40 gram suiker;
1/2 theelepel gemberpoeder;
10 cl. sinaasappelsap;
1 dessertlepel geraspte verse gember.
Zo maak je het:
1.Mix in een blender of een keukenmachine de
helft van het vruchtvlees van de meloen samen
met de suiker, het water en het gemberpoeder.
2.Als alles goed vermengd is, doe het mengsel
dan in een diepvriesdoos.
Roer het mengsel elke 30 minuten los met een
vork zodat je ijskruimels krijgt.
3. Steek met een bolvormige uitsteker balletjes
uit de overgebleven helft van de meloen.
4. Doe de meloenballetjes in een kom samen
met het sinaasappelsap en de fijngeraspte verse
gember.
Zet dat 1 uur in de koelkast.
5.Schraap voor de laatste maal met een vork
over het bevroren meloenmengsel uit de
vriezer zodat je een zgn. granité krijgt.
6.Schep 4 glazen tot de helft vol met meloengranité
en schep daarbovenop de gekoelde meloenballetjes.
Overgiet met een paar lepeltjes van het sinaasappel-
gembersap.
Versier evt. met een halve aardbei.
Lekker fris: meloensorbet
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Lekker fris: meloensorbet
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25