Wij gaan vanavond aan de zuurkool.
Ja, ja, maar wel een beetje bijzondere zuurkool, dat wel.
Het wordt zuurkool Hawaï.
Dit is het recept.
Zuurkool (voor 2 tot 3 personen)
500 gram zuurkool naturel
een blik ananasstukjes, uitgelekt
600 gram aardappelen, geschild in grote stukken
200 gram kaas in kleine dobbelsteentjes
Zuurkoolspek (dit kan je ook weg laten)
Rozijnen (wel even wellen)
Scheutje melk
Laat de zuurkool uitlekken en spoel desgewenst af.
Doe samen met de aardappels, zuurkoolspek en een bodempje water in een pan en kook tot de stamppot gaar is (in een snelkookpan, is alles in 15 minuten gaar).
Giet kookwater af, stamp de stamppot en voeg het kleingesneden zuurkoolspek, ananasstukjes, rozijnen en kaas toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg desgewenst een scheutje melk toe.
Een winters gerecht in een zomers jasje
Wij hebben het recept net op tafel gehad en het was heel best te eten. Volgende keer wat minder kaas en minder ananas, deze twee smaken lieten de zuurkoolsmaak bijna verloren gaan. Verder hebben wij ook het spek weggelaten en het was dus een vegetarische maaltijd en dat is op zich ook wel een belevenis.
Zeker wel voor herhaling vatbaar.
Zeker wel voor herhaling vatbaar.