Goulashsoep

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Gast

Goulashsoep

Bericht door Gast » 28-09-2013 16:21

Vandaag hebben we een goulashsoep zelf gemaakt.
We hebben net het eerste bakje geproefd en daar kan geen Knorr of Unox tegen op.

Dit is het recept

300 gr. sukadelappen (of ander soepvlees)
250 gr. spekjes
2 uien
1 paprika
1 winterpeen
2 teentjes knoflook
2 grote aardappelen
3 boullionblokjes
1 blikje gezeefde/gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 prei

Peper
Zout

Paprikapoeder
Ketjap Manis
Sambal Manis

Maizena of bloem (indien nodig)

Snijd het vlees in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout
Maak verder de groenten schoon en snijd deze ook in stukjes

Fruit de ui in een pan met boter en een beetje olie tot ze glazig zijn

Voeg de spekjes toe en bak op hoog vuur mee

Voeg soepvlees toe en bak aan tot alle kanten verkleurd zijn

Voeg wortel, paprika, prei en wat paprikapoeder toe en bak alles even goed mee

voeg de tomaten uit blik zonder afgieten toe (even in kleine stukjes snijden als ze heel uit het blik komen)

Vul de pan met 1,5 liter water, verkruimel 3 boullionblokjes boven de pan en breng aan de kook

Voeg een scheut ketjap manis toe en een theelepel sambal (manis)

Laat het geheel onder af en toe roeren circa 30 min zachtjes doorkoken

Schil ondertussen de aardappels en snijd deze grof in blokjes

Voeg na 30 min koken de aardappels toe en de helft van het blikje tomatenpuree

Laat minimaal 30 min zachtjes doorkoken en voeg daarna de overige tomatenpuree toe

Voeg naar smaak kruiden toe. De soep mag goed pittig zijn dus wees vooral niet te zuinig met de verschillende kruiden.

Bind de soep wanneer nodig met een beetje bloem of maizena zodat de soep wat indikt

Eet smakelijk!

Geertje
superlid
Berichten: 413
Lid geworden op: 17-05-2013 19:18

Bericht door Geertje » 28-09-2013 16:23

Lekker Jan!!!!

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 29-09-2013 19:39

Klinkt heerlijk Jan.
En ja, eigengemaakt is altijd zo veel beter dan kant en klaar.
Smakelijk :grin:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Gast

Bericht door Gast » 01-10-2013 03:12

Lijkt mij ook wel lekker Jan.
Ik ga het zeker eens proberen en proeven.
Bedankt voor het plaatsen.

Jamila
lid
Berichten: 97
Lid geworden op: 15-05-2013 12:49

Bericht door Jamila » 07-10-2013 16:55

OOOOh heerlijk lijkt me dit...
Ook zeker een keer uit te proberen.

Plaats reactie