Vandaag hebben we een goulashsoep zelf gemaakt.
We hebben net het eerste bakje geproefd en daar kan geen Knorr of Unox tegen op.
Dit is het recept
300 gr. sukadelappen (of ander soepvlees)
250 gr. spekjes
2 uien
1 paprika
1 winterpeen
2 teentjes knoflook
2 grote aardappelen
3 boullionblokjes
1 blikje gezeefde/gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 prei
Peper
Zout
Paprikapoeder
Ketjap Manis
Sambal Manis
Maizena of bloem (indien nodig)
Snijd het vlees in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout
Maak verder de groenten schoon en snijd deze ook in stukjes
Fruit de ui in een pan met boter en een beetje olie tot ze glazig zijn
Voeg de spekjes toe en bak op hoog vuur mee
Voeg soepvlees toe en bak aan tot alle kanten verkleurd zijn
Voeg wortel, paprika, prei en wat paprikapoeder toe en bak alles even goed mee
voeg de tomaten uit blik zonder afgieten toe (even in kleine stukjes snijden als ze heel uit het blik komen)
Vul de pan met 1,5 liter water, verkruimel 3 boullionblokjes boven de pan en breng aan de kook
Voeg een scheut ketjap manis toe en een theelepel sambal (manis)
Laat het geheel onder af en toe roeren circa 30 min zachtjes doorkoken
Schil ondertussen de aardappels en snijd deze grof in blokjes
Voeg na 30 min koken de aardappels toe en de helft van het blikje tomatenpuree
Laat minimaal 30 min zachtjes doorkoken en voeg daarna de overige tomatenpuree toe
Voeg naar smaak kruiden toe. De soep mag goed pittig zijn dus wees vooral niet te zuinig met de verschillende kruiden.
Bind de soep wanneer nodig met een beetje bloem of maizena zodat de soep wat indikt
Eet smakelijk!
Goulashsoep
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25