Gegratineerde linzenschotel

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Gegratineerde linzenschotel

Bericht door Amber » 11-10-2013 11:20

Gegratineerde linzenschotel

Een lekker vegetarisch gerecht maar je kunt
het ook serveren als bijgerecht.....


Dit heb je nodig:


300 gram linzen;
1 ui;
1 wortel;
750 ml. water;
2 eieren;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 eetlepels sesamzaadjes;
50 gram geraspte kaas;
1 eetlepel olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Pel de ui en schrap de wortel en hak ze fijn.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en
fruit daarin de fijngehakte ui en wortel.

Voeg er dan de schoongespoelde linzen en het
water aan toe.
Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 10
minuten zachtjes koken.
Het water moet helemaal worden opgenomen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer er dan de losgeklopte eieren,peper en zout naar smaak, de geraspte kaas en de fijngehakte platte peterselie doorheen.

Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal,
maak de bovenkant glad met de bolle kant van
een lepel en bestrooi met sesamzaadjes.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat
10-15 minuten bakken.

Serveer warm als hoofdgerecht met daarbij een
salade of als bijgerecht bij vlees of vis.
Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 11-10-2013 12:15

Njammie :lol:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Gast

Bericht door Gast » 11-10-2013 15:45

Ik moest vroeger altijd linzen eten van mn moeder en ik
vond ze absoluut niet lekker = vies (iets met gebakken uien ofzo),
maar ja vroeger had je niks te vinden of te willen ...

Ik heb daar geloof ik trauma's van opgelopen (haha),
maar ooit zal ik dit linzenrecept in de herkansing doen,
omdat je nu eenmaal niet eeuwig die minder leuke
leugdherinneringen mag en kan vasthouden. :wink:

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 11-10-2013 15:53

Ach.....ik werd vroeger kotsmisselijk van erwtensoep maar ik moest mijn bord altijd leegeten van mijn moeder ook al was het allang koud geworden (tegen een uur of 10).....
Onnodig te zeggen dat ik het daarna nóóit meer heb gegeten en weet je wat?
Ik ben er nu gék op, dus er is nog hoop, ook voor jou....... :wink: :lol:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Gast

Bericht door Gast » 11-10-2013 16:05

Ja, zo kan ik het ook ....

Ik lust eerlijk gezegd ook geen Nederlandse erwtensoep,
(gatver dat stuk poot alleen al ...)
maar die volgens jouw recept wordt hier intussen met
vel smaak en regelmatig gegeten.

:grin: :grin: :grin:

Weet je wat ik ook zo vies vond:
Tuinbonen, jakkes. Als die op tafel kwamen, werd ik op enig moment
(ook erg laat hoor) naar de keuken gestuurd met mn bord.
Kon ik in mn eentje proberen om dat leeg te krijgen.
Vreselijk dergelijke straffen ...

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 11-10-2013 16:08

Zo ging dat nu éénmaal vroeger; je moest je bord leegeten, kon niet schelen wat er op lag want wist ik wel hoeveel honger er in de wereld was en hoeveel honger mijn ouders hadden in de oorlog? :roll: :roll:
Zo was ik ook absoluut geen fan van snijbonen (met witte bonen, door elkaar, jakkes :barf )......
Wij aten zowiezo altijd aan de keukentafel met z'n vijven; mijn vader, mijn 2 zussen en ik aan de keukentafel en mijn moeder bij het aanrecht.
Ik zat daar vaak in m'n eentje te proberen mijn bord leeg te krijgen en eerlijk is eerlijk; zo leer je wel niet ál te kieskeurig te zijn over eten.... :grin:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 15-10-2013 12:06

Herkenbaar dames hahaha. Hier nog zo´n eentje. Bloemkool met een papje. Yakkie.
Echt ook zooooo Nederlands van dat bordje leegeten. Mijn man is heel cool met de kinderen als ze iets niet lusten, gaat hij gewoon een tweede potje koken. En ik dan :shock:
Ben het er niet mee eens want zo kweek je watjes op eetgebied.
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 15-10-2013 12:34

Ik heb alleen mijn jongste dus nog thuis en ik weet heel goed wat hij wél en niet lust; hij lust een heleboel niet......
Ik kook dus eigenlijk bijna altijd twee verschillende soorten avondeten.
Zo eet hij bijvoorbeeld geen fliedertje groente of sla.
Als hij iets van groente ontwaart in z'n eten dan vist hij het er uit....vréselijk.
Ik fop 'm wel eens door bepaalde groenten zó fijn te malen dat hij het niet ontdekt, maar deze jongen is heel vindingrijk en moeilijk te foppen.. :wink: :lol:
Wel is het zo dat hij nu sommige dingen leert eten, zoals bijvoorbeeld harira; dat lustte hij eerst écht niet en nu lepelt hij zó een kom leeg. :grin:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Gast

Bericht door Gast » 15-10-2013 13:26

Eten wat de pot schaft zorgt nou niet bepaald voor het
tegenovergestelde van watjes Maryam.
We hebben gedaan wat mijn moeder (in mijn geval) ons opdroeg.
Destijds was er ten opzichte van kinderen geen ruimte voor overleg,
discussie en al helemaal geen uitleg over het waarom.
'Omdat ik het zeg' en dat was je uitleg.

Ik vrees dat wij in onze jonge jaren voor een deel onszelf opgevoed
hebben en uit een dergelijke opvoeding kwam een 'flink' mens,
maar of ik daar trots op moet zijn betwijfel ik tot op de dag van
vandaag.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 17-10-2013 16:55

Klopt wat je zegt. Maar toch . .. ik vind dat je moet leren eten. Soms vind je iets niet lekker maar bij een tweede keer proberen smaakt het al iets beter. Je moet smaken ook leren waarderen. Olijven kreeg ik vroeger mijn keel niet af. En nu? :lol:
Kinderen zeggen bij voorbaat al: lust ik niet en proberen het ook echt geen tweede keer meer omdat ze weten dat er iets lekkers in het andere pannetje zit.
Dus inderdaad, twee uitersten. Maar toch neig ik naar eten wat de pot schaft :?
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Plaats reactie