PERENBOLLEN
Op de markten, in de supermarkten en
bij de groentenboeren zijn weer volop peren
te krijgen en dan vooral die heerlijke sappige
Conference-peren.
Lekker om zó te eten maar ook lekker om er
een goudbruine perenbol mee te maken en
dat gaat zo:
Dit heb je nodig:
4 kleine rijpe Conference peren;
1 rol bladerdeeg uit de koeling (of
ontdooide diepvries bladerdeeg,
dun uitgerold);
1 eigeel.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de peren en verwijder het klokhuis
niet.
Rol het bladerdeeg uit en snijd er lange
repen van 1 cm. breed van.
Bekleed de peren met de repen bladerdeeg;
begin bovenaan (zie afb. 2).
Zet ze op een met bakpapier belegde bakplaat.
Klop het eigeel los en bestrijk met een kwastje
het bladerdeeg met het eigeel.
Zet de perenbollen in de voorverwarmde oven
en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze dan afkoelen en bestrooi ze met wat
poedersuiker.
Eenvoudige perenbollen....yummie
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Eenvoudige perenbollen....yummie
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25