Door omstandigheden, kon gister de hachee niet doorgaan, de tijd was niet toereikend.
Maar wat in het vat zit verzuurt niet en dus hebben we vandaag hachee gegeten.
Gadverpielekes wat was dat lekker!!!!!!!
Voor 2 personen
300 gram doorregen runderlap
4 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels bloem
50 gram boter
2 eetlepels azijn
1 eetlepel honing
2 laurier blaadjes
4 kruidnagels
1 eetlepel ketjap
1 blokje runderbouillon
1/2 ltr warm water
Smelt boter in de pan
Braad het vlees aan in de boter gedurende 2 tot 5 minuten
Voeg de uien in vieren gesneden toe en laat ze een 2 minuten mee braden
Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en de teentjes fijn gesneden knoflook toe
Verkruimel het bouillonblokje over het vlees en de uien
Strooi de bloem over het geheel
Voeg de halve liter water toe, de twee eetlepels azijn en de eetlepel honing.
Laat nu het geheel zachtjes aan de kook komen en voeg de eetlepel ketjap toe
Draai het vuur dan laag en laat het gedurende 3 uur zachtjes pruttelen met de deksel schuin op de pan, zodat er een kiertje blijf om het geheel een weinig te laten inkoken.
Wel af en toe even omroeren.
Serveren met aardappelen (of puree) en rodekool met appeltjes.
Een dag later, maar niet minder lekker.
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52