Wij eten vanavond sperzieboontjes.
Mijn famke met een aardappel en ik met (zilvervlies)rijst.
Als vlees hebben we gehaktballetjes in honing-pindasaus.
Ik heb er net even eentje geproefd, gadverpielekes, dat is me toch een partijtje lekker, oei,oei.
En dat is me toch een partij lekker!!!
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
We zijn niet aan de sperzieboontje toegekomen.
Ik had de zaak niet goed in tijdschema en toen was dus alles klaar, alleen de rijst nog niet. We hebben dus geïmproviseerd en hebben komkommersalade gegeten. Ik had op tijd door, dat het qua tijd mis zou gaan, dus we konden nog switchen.
Maar er was een lichtpuntje. Mijn famke was zo enthousiast over mijn honing-pindasaus, dat ik die morgen nog een keer mag maken, maar dan voor over de kipfilets en daar worden dan de sperzieboontjes bij gegeten.
Nee, de sperzieboontjes eten wij in de regel koud, als een soort van salade. Ik doe er dan wel meestal hot currysaus overheen, maar met de pindasaus is dat niet echt nodig.
Het recept was
6 eetlepels pindakaas (gewoon de goedkope van Appie)
6 eetlepels honing (daar heb ik wel voor een wat betere honing gekozen)
400 dl water
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel sambal manis
Breng het water met de pindakaas aan de kook op een middelmatig vuur. (ik heb er de wokpan voor gebruikt, lekker diep)
Blijf er wel in roeren en doe dat tot het een gelijkmatige substantie is geworden. Als het kookt, draai het vuur dan laag.
Voeg dan de honing toe en blijf ook nu weer roeren.
Voeg de knoflook en de sambal manis toe.
Laat dit even door pruttelen en laat het indikken tot het nog net dik vloeibaar is.
Vandaag heb ik er na het aanbraden ook de gehaktballetjes (ter grootte van een pingpongbal) verder in gaar laten worden, dus het indikken had een tweeledige functie, de gehaktballetjes werden er mooi gaar in.
Ik had de zaak niet goed in tijdschema en toen was dus alles klaar, alleen de rijst nog niet. We hebben dus geïmproviseerd en hebben komkommersalade gegeten. Ik had op tijd door, dat het qua tijd mis zou gaan, dus we konden nog switchen.
Maar er was een lichtpuntje. Mijn famke was zo enthousiast over mijn honing-pindasaus, dat ik die morgen nog een keer mag maken, maar dan voor over de kipfilets en daar worden dan de sperzieboontjes bij gegeten.
Nee, de sperzieboontjes eten wij in de regel koud, als een soort van salade. Ik doe er dan wel meestal hot currysaus overheen, maar met de pindasaus is dat niet echt nodig.
Het recept was
6 eetlepels pindakaas (gewoon de goedkope van Appie)
6 eetlepels honing (daar heb ik wel voor een wat betere honing gekozen)
400 dl water
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel sambal manis
Breng het water met de pindakaas aan de kook op een middelmatig vuur. (ik heb er de wokpan voor gebruikt, lekker diep)
Blijf er wel in roeren en doe dat tot het een gelijkmatige substantie is geworden. Als het kookt, draai het vuur dan laag.
Voeg dan de honing toe en blijf ook nu weer roeren.
Voeg de knoflook en de sambal manis toe.
Laat dit even door pruttelen en laat het indikken tot het nog net dik vloeibaar is.
Vandaag heb ik er na het aanbraden ook de gehaktballetjes (ter grootte van een pingpongbal) verder in gaar laten worden, dus het indikken had een tweeledige functie, de gehaktballetjes werden er mooi gaar in.