Zo, de soep staat weer te trekken en we kunnen vanavond weer lekker genieten van een extra gevulde groentesoep. Ook hebben we dan weer voldoende om de rest van de week bij de lunch een lekker kop warme soep te eten en ik moet zeggen, dat is een goede gewoonte.
Voor morgen (zondag dus), ben ik een stoofpotje aan het voorbereiden.
Stoofpotje à la Charles Pomme
Een mooi stukje rundvlees ligt in de marinade en daar blijft het in tot morgen ochtend. Dan even droog maken met keuken papier en in mooie blokjes van plus minus 2 cm snijden.
Daarna wat olie in de pan en dan het vlees even mooi rondom bruin aanbraden.
Dan de uien en de knoflook er bij en die even mee laten bakken, een minuut of vijf.
Daarna de al klaargemaakte kruidenbouillon (5dl) er bij en daarna de groente. Dit geheel laten we een uurtje of twee op laag vuur stoven.
Na ongeveer een anderhalf uur doen we er de in vieren gesneden aardappelen er bij en de champignons (heel of in plakjes)
Voeg wat zout en peper toe naar smaak
Ik heb er geen hoeveelheden bij gezet, dat moet je zelf maar bepalen.
Deze keer heb ik als groente Knolraap, Wortelen, Doperwten en Spitskool.
Lijkt mij toch een lekker potje te worden.
Wat eten wij dit weekend?
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25