Indiase recepten
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Indiase recepten
Gevulde aubergineplakken
Dit heb je nodig:
1 AUBERGINE, in 2 centimeter dikke plakken;
1 AARDAPPEL, geschild, 5 minuten gekookt en geraspt;
2 TEENTJES KNOFLOOK, gesnipperd;
1 GROEN PEPERTJE, gesnipperd;
1 THEELEPEL KOMIJNZAAD;
1 WORTEL, geschild en geraspt;
1/4 UI, gesnipperd;
1/2 THEELEPEL KURKUMAPOEDER;
1/2 THEELEPEL CHILIPOEDER;
STUKJE GEMBERWORTEL, geraspt.
Zo maak je het:
Snijd de binnenkant uit de aubergineplakken maar laat een bodempje erin. Bestrooi ze met zout, laat ze een uur staan en spoel ze af, dep ze droog.
Roerbak de ui, de knoflook, de pepertjes en het komijnzaad 3 minuten. Doe de aardappel en de wortel erbij en roerbak nog vijf minuten; voeg nu de kurkuma, de gember en de chilipoeder toe en zout naar smaak. Vul de aubergines met dit mengsel (druk goed aan) en bak ze twee minuten per kant in hete olie.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.
Dit heb je nodig:
1 AUBERGINE, in 2 centimeter dikke plakken;
1 AARDAPPEL, geschild, 5 minuten gekookt en geraspt;
2 TEENTJES KNOFLOOK, gesnipperd;
1 GROEN PEPERTJE, gesnipperd;
1 THEELEPEL KOMIJNZAAD;
1 WORTEL, geschild en geraspt;
1/4 UI, gesnipperd;
1/2 THEELEPEL KURKUMAPOEDER;
1/2 THEELEPEL CHILIPOEDER;
STUKJE GEMBERWORTEL, geraspt.
Zo maak je het:
Snijd de binnenkant uit de aubergineplakken maar laat een bodempje erin. Bestrooi ze met zout, laat ze een uur staan en spoel ze af, dep ze droog.
Roerbak de ui, de knoflook, de pepertjes en het komijnzaad 3 minuten. Doe de aardappel en de wortel erbij en roerbak nog vijf minuten; voeg nu de kurkuma, de gember en de chilipoeder toe en zout naar smaak. Vul de aubergines met dit mengsel (druk goed aan) en bak ze twee minuten per kant in hete olie.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Dadelflapjes
Dit heb je nodig:
250 GRAM DADELS, ontpit en fijngehakt
50 GRAM AMANDELSPIJS
8 VELLEN FILODEEG
1 THEELEPEL KOMIJNZAAD
100 GRAM BOTER, gesmolten
4 SINAASAPPELS
100 GRAM SUIKER.
Zo maak je het:
Rasp de schil van een sinaasappel en pers ze allemaal uit.
Pureer de dadels en meng de puree met het sap van een sinaasappel, de rasp, het komijnzaad en de amandelspijs.
Bestrijk vier vellen filodeeg met boter, leg op ieder vel nog een en bestrijk weer met boter.
Verdeel de dadelpuree over de deeglapjes en rol deze op en sluit ze als toffees.
Bestrijk ze weer met boter en bak ze ongeveer 12 minuten in de oven op 190 graden.
Breng intussen het overgebleven sinaasappelsap aan de kook met de suiker en laat dit een kwartier inkoken.
Serveer de flapjes met de sinaasappelsaus.
Dit heb je nodig:
250 GRAM DADELS, ontpit en fijngehakt
50 GRAM AMANDELSPIJS
8 VELLEN FILODEEG
1 THEELEPEL KOMIJNZAAD
100 GRAM BOTER, gesmolten
4 SINAASAPPELS
100 GRAM SUIKER.
Zo maak je het:
Rasp de schil van een sinaasappel en pers ze allemaal uit.
Pureer de dadels en meng de puree met het sap van een sinaasappel, de rasp, het komijnzaad en de amandelspijs.
Bestrijk vier vellen filodeeg met boter, leg op ieder vel nog een en bestrijk weer met boter.
Verdeel de dadelpuree over de deeglapjes en rol deze op en sluit ze als toffees.
Bestrijk ze weer met boter en bak ze ongeveer 12 minuten in de oven op 190 graden.
Breng intussen het overgebleven sinaasappelsap aan de kook met de suiker en laat dit een kwartier inkoken.
Serveer de flapjes met de sinaasappelsaus.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Indiase bloemkoolragout
De Indiase keuken kent ontelbare overheerlijke recepten,
waarvan vele vegetarische.
Dit is er zo één......
Dit heb je nodig:
1 bloemkool;
1 ui;
2 tomaten;
2 tenen knoflook;
een handjevol cashewnoten;
1-2 eetlepels room;
3 eetlepels zonnenbloemolie;
½ koffielepel gemberpoeder;
½ koffielepel kaneelpoeder;
½ koffielepel komijnpoeder;
½ koffielepel kurkuma;
2 kardamompeulen;
wat scherpe rode peper (naar smaak);
1 laurierblaadje;
zout naar smaak;
fijngehakte verse koriander.
Zo maak je het:
Maal de ui en de knoflook zeer fijn tot een soort pasta.
Verhit de olie in een pan en fruit daarin al omscheppend
het ui/knoflookmengsel op laag vuur.
Voeg er de specerijen aan toe (gemberpoeder, kaneelpoeder,
kurkumapoeder, komijnpoeder, rode peper, de gekneusde kardamom-
peulen en het laurierblaadje) en het zout naar smaak en roer alles
rustig door elkaar zodat de specerijen hun aroma afgeven.
Pel de tomaten en maal die samen met de cashewnoten fijn in een
foodprocessor of hakmolen.
Doe dit alles bij het mengsel in de pan.
Schep alles door elkaar en laat 20 minuten zachtjes sudderen met
het deksel op de pan.
Verdeel ondertussen de schoongemaakte en gewassen bloemkool
in roosjes.
Kook of stoom ze in 10 minuten gaar (ze moeten nog wel stevig blijven).
Doe de bloemkoolroosjes bij de saus in de pan samen met 20 cl. extra
water, schep door elkaar en laat alles samen nog ongeveer 10 minuten
zachtjes koken.
Roer er op het laatst de 2 eetlepels room doorheen.
Schep de ragout op of in een mooie schaal en bestrooi met de fijngehakte
koriander en wat hele, in een droge koekenpan geroosterde cashewnoten.
Dien op met basmatirijst.
De Indiase keuken kent ontelbare overheerlijke recepten,
waarvan vele vegetarische.
Dit is er zo één......
Dit heb je nodig:
1 bloemkool;
1 ui;
2 tomaten;
2 tenen knoflook;
een handjevol cashewnoten;
1-2 eetlepels room;
3 eetlepels zonnenbloemolie;
½ koffielepel gemberpoeder;
½ koffielepel kaneelpoeder;
½ koffielepel komijnpoeder;
½ koffielepel kurkuma;
2 kardamompeulen;
wat scherpe rode peper (naar smaak);
1 laurierblaadje;
zout naar smaak;
fijngehakte verse koriander.
Zo maak je het:
Maal de ui en de knoflook zeer fijn tot een soort pasta.
Verhit de olie in een pan en fruit daarin al omscheppend
het ui/knoflookmengsel op laag vuur.
Voeg er de specerijen aan toe (gemberpoeder, kaneelpoeder,
kurkumapoeder, komijnpoeder, rode peper, de gekneusde kardamom-
peulen en het laurierblaadje) en het zout naar smaak en roer alles
rustig door elkaar zodat de specerijen hun aroma afgeven.
Pel de tomaten en maal die samen met de cashewnoten fijn in een
foodprocessor of hakmolen.
Doe dit alles bij het mengsel in de pan.
Schep alles door elkaar en laat 20 minuten zachtjes sudderen met
het deksel op de pan.
Verdeel ondertussen de schoongemaakte en gewassen bloemkool
in roosjes.
Kook of stoom ze in 10 minuten gaar (ze moeten nog wel stevig blijven).
Doe de bloemkoolroosjes bij de saus in de pan samen met 20 cl. extra
water, schep door elkaar en laat alles samen nog ongeveer 10 minuten
zachtjes koken.
Roer er op het laatst de 2 eetlepels room doorheen.
Schep de ragout op of in een mooie schaal en bestrooi met de fijngehakte
koriander en wat hele, in een droge koekenpan geroosterde cashewnoten.
Dien op met basmatirijst.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- lid
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 20-01-2014 18:02
Zo vind ik bloemkool wel lekker! Net zoals bij de Marokkaanse marmita.
Ik heb zooooooooooooo zin om te verhuizen. Alleen al om deze heerlijke recepten uit te proberen! Al mn kookspulletjes weer te voorschijn halen (ze zitten al 5 maanden of langer in verhuisdozen) en weer te gebruiken en mn nieuwe oven en gasfornuis!! Nog even!
Ik heb zooooooooooooo zin om te verhuizen. Alleen al om deze heerlijke recepten uit te proberen! Al mn kookspulletjes weer te voorschijn halen (ze zitten al 5 maanden of langer in verhuisdozen) en weer te gebruiken en mn nieuwe oven en gasfornuis!! Nog even!
-
- lid
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 20-01-2014 18:02
Ik woon er nu 5 maanden, maar nog bij mijn schoonouders. We gaan nog verhuizen in Marokko Naar een ander huis. Het was de bedoeling dat het max. 2 maanden zou duren, dus ik heb alles ingepakt gelaten, op wat kleding en kleine dingetje na. In het weekend gaan we beginnen met dozen uitpakken het zijn er ruim 50! En 20 tassen. Heb er zoooo zin in.. allemaal kerstpakketten voor mij, want na bijna een half jaar (sommige dozen zijn al vanaf mei ingepakt) ben ik vast veel dingen vergeten
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52