Indiase recepten
-
- lid
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 20-01-2014 18:02
Zeker leuk.. nog heeeeeeeeeeeel eventjes geduld.
Mijn schoonouders zijn al 5 weken op vakantie in NL. Ze komen 17 feb weer thuis, dan willen we al verhuisd zijn. Morgen ga ik alles schoonmaken in het nieuwe huis en dan gaan we uitpakken! En voor mn schoonouders er weer zijn wil ik het hier ook netjes, schoon en opgeruimd hebben. Dus heb veel te doen de komende tijd, maar wel leuk!
Mijn schoonouders zijn al 5 weken op vakantie in NL. Ze komen 17 feb weer thuis, dan willen we al verhuisd zijn. Morgen ga ik alles schoonmaken in het nieuwe huis en dan gaan we uitpakken! En voor mn schoonouders er weer zijn wil ik het hier ook netjes, schoon en opgeruimd hebben. Dus heb veel te doen de komende tijd, maar wel leuk!
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- lid
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 20-01-2014 18:02
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Gelukkig is het niet zo duur om iemand te huren in Marokko om je huis uit te mesten; vroeger hadden we iemand voor 30-40 euro (omgerekend) per week......kon dat hier ook maar
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- lid
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 20-01-2014 18:02
Ja klopt. We zijn ruim 3 uur bezig geweest en we hebben 100 DH (ongeveer 10 euro) gegeven. Ze wilde vaker komen. Maar het huishouden doe ik liever zelf, straks ga ik me nog vervelen :rollebol:
Je zou het niet denken maar ik ben druk bezig nu hoor.. Als mn man dan de naar ons hui gaat dan heb ik ff pauze, ik zweet me te pletter nu . En mn handen doen zeer. Ik ben ook niks meer gewend he....
Als het goed is gaan we vandaag al over!!! :ole
ik kan gewoon op mn laptop blijven internetten want ik heb zo'n usb stick waar we steeds internet opladen
Je zou het niet denken maar ik ben druk bezig nu hoor.. Als mn man dan de naar ons hui gaat dan heb ik ff pauze, ik zweet me te pletter nu . En mn handen doen zeer. Ik ben ook niks meer gewend he....
Als het goed is gaan we vandaag al over!!! :ole
ik kan gewoon op mn laptop blijven internetten want ik heb zo'n usb stick waar we steeds internet opladen
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Indiase rode linzensoep met kokosmelk
Er staan op dit forum al een paar lekkere Indiase recepten; die keuken is zo uitgebreid en telt heel veel overheerlijke gerechten. Dit is er zo één.....
Dit heb je nodig:
1 grote ui;
een klontje roomboter of een scheut zonnenbloemolie;
250 gram rode linzen;
de pulp van 2 tomaten (tomaten raspen);
½ koffielepel kurkuma;
½ koffielepel Garam Massala;
1 bouillonblokje (groenten of kip, naar keuze);
zout en peper naar smaak;
20 cl. kokosmelk;
een beetje fijngehakte verse koriander.
Zo maak je het:
Verhit in een pan de boter of de olie en fruit daarin
de fijngehakte ui.
Voeg er dan de tomatenpulp,de gewassen en uitgelekte
rode linzen, de kurkuma en de peper toe.
Bedek met water tot alles nét onder staat en voeg er het
bouillonblokje aan toe.
Roer door elkaar, doe het deksel op de pan en laat 20-30
minuten zachtjes koken; af en toe omroeren.
Voeg aan het einde van de kooktijd als je merkt dat de
linzen gaar zijn, de kokosmelk toe.
Breng op smaak met wat zout en laat nog een paar minuten
pruttelen.
Mix de soep met een staafmixer glad (of anders in een blender)
en schep de soep in mooie soepkommen.
Bestrooi elke kom met wat Garam Massala en wat van de
fijngehakte verse koriander.
Dien heet op.
Er staan op dit forum al een paar lekkere Indiase recepten; die keuken is zo uitgebreid en telt heel veel overheerlijke gerechten. Dit is er zo één.....
Dit heb je nodig:
1 grote ui;
een klontje roomboter of een scheut zonnenbloemolie;
250 gram rode linzen;
de pulp van 2 tomaten (tomaten raspen);
½ koffielepel kurkuma;
½ koffielepel Garam Massala;
1 bouillonblokje (groenten of kip, naar keuze);
zout en peper naar smaak;
20 cl. kokosmelk;
een beetje fijngehakte verse koriander.
Zo maak je het:
Verhit in een pan de boter of de olie en fruit daarin
de fijngehakte ui.
Voeg er dan de tomatenpulp,de gewassen en uitgelekte
rode linzen, de kurkuma en de peper toe.
Bedek met water tot alles nét onder staat en voeg er het
bouillonblokje aan toe.
Roer door elkaar, doe het deksel op de pan en laat 20-30
minuten zachtjes koken; af en toe omroeren.
Voeg aan het einde van de kooktijd als je merkt dat de
linzen gaar zijn, de kokosmelk toe.
Breng op smaak met wat zout en laat nog een paar minuten
pruttelen.
Mix de soep met een staafmixer glad (of anders in een blender)
en schep de soep in mooie soepkommen.
Bestrooi elke kom met wat Garam Massala en wat van de
fijngehakte verse koriander.
Dien heet op.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.