Koolraapfriet met broccoli en salade
Je kunt de koolraap ook in de pan bakken in plaats van in de oven. Heerlijke gezonde friet! Lekker met gekookte broccoli en een salade van komkommer en paprika.
Ingrediënten
Porties: 2
1 koolraap, in reepjes
scheutje olijfolie of kokosnootolie
snufje zout
handje geraspte kaas, optioneel
400 gr broccoli
halve rode paprika, in blokjes
halve komkommer, in blokjes
handje pijnboompitjes
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min › Bereiding: 30min › Klaar in:40min
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Besprenkel de reepjes koolraap met olie en bestrooi met zout. Verspreid over de bakplaat en bak de koolraap in ongeveer 20-30 minuten licht goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Bestrooi de koolraap in de laatste 5 minuten eventueel met een handje geraspte kaas en laat dit in de oven smelten.
Kook ondertussen in een pan met ruim kokend water de broccoli gaar, in ongeveer 10-15 minuten.
Meng de blokjes paprika, komkommer en pijnboompitjes en serveer bij de koolraap en broccoli.
Koolraapfriet met broccoli en salade.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25