Weer een lekker soepie voor het weekend.

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Gast

Weer een lekker soepie voor het weekend.

Bericht door Gast » 22-03-2014 17:13

Vier uien in halve ringen, drie tenen knoflook fijn gehakt of door de pers, gele paprika in kleine bllokjes, 250 gram reepjes rundvlees, 2 kleine (of een grote) pot bruine bonen en een halve zak erwtensoepgroente.
Peper en zout naar smaak.
Worcestersaus
gemalen geelwortel
gemalen gemberwortel
Tuinkruiden bouillon

De ui, knoflook en paprika op een zacht vuur even aanbraden in olijfolie. Voeg de geelwortel (forse mespunt) en de gemberwortel (mespunt) toe en daarna de vleesreepjes.
Laat alles een minuut of vijf even sudderen en voeg dan de bouillon toe met een liter water.
Laat dat een twintig minuten zacht koken.

Voeg dan de bruine bonen toe en de soepgroente.

Doe wat worcestersaus er bij en laat een half uurtje op een heel laag vuur staan.

Dien de soep op met stokbrood en kruidenboter.

Naam van de soep?
Groente-bonen soep a la Charles Pomme.

Eet smakelijk.

Gast

Bericht door Gast » 23-03-2014 13:16

Recept ziet er lekker uit Jan. Deze soep zal vooral bij
de huidige lage temperaturen best smaken.

Is de naamgever van deze soep werkelijk Monsieur Pomme
of heb je dit zelf bedacht ... :grin:

Gast

Bericht door Gast » 23-03-2014 15:45

Het is een frivole verwijzing naar Karel Appel.

Zijn lijfspreuk was: "Ik rotzooi maar wat aan" en dat is ook precies wat ik doe.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 24-03-2014 17:21

:mrgreen: :mrgreen:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amina
lid
Berichten: 202
Lid geworden op: 20-01-2014 18:02

Bericht door Amina » 24-03-2014 17:52

Wat aan rotzooien... klinkt anders wel heel goed, en klinkt ook alsof je precies weet wat je doet :grin:

Plaats reactie