Vier uien in halve ringen, drie tenen knoflook fijn gehakt of door de pers, gele paprika in kleine bllokjes, 250 gram reepjes rundvlees, 2 kleine (of een grote) pot bruine bonen en een halve zak erwtensoepgroente.
Peper en zout naar smaak.
Worcestersaus
gemalen geelwortel
gemalen gemberwortel
Tuinkruiden bouillon
De ui, knoflook en paprika op een zacht vuur even aanbraden in olijfolie. Voeg de geelwortel (forse mespunt) en de gemberwortel (mespunt) toe en daarna de vleesreepjes.
Laat alles een minuut of vijf even sudderen en voeg dan de bouillon toe met een liter water.
Laat dat een twintig minuten zacht koken.
Voeg dan de bruine bonen toe en de soepgroente.
Doe wat worcestersaus er bij en laat een half uurtje op een heel laag vuur staan.
Dien de soep op met stokbrood en kruidenboter.
Naam van de soep?
Groente-bonen soep a la Charles Pomme.
Eet smakelijk.
Weer een lekker soepie voor het weekend.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25