Je hebt pizza en je hebt PIZZA!!
Geplaatst: 07-08-2014 19:08
Gisteren hadden we een pizza van meneer A. Heijn en als ik heel eerlijk ben, hij was niet te vreten! Zout, zout, dat wil je niet weten. Ik heb er maar een klein stukje van gegeten en de rest laten staan. Ook mijn famke was er niet over te spreken en zei: "Dat is voorlopig de laatste keer, dat we een pizza hebben gegeten, dit doen we niet weer".
Na enig heen en weer, heb ik me laten verleiden tot een weddenschapje, ik zou een lekkere pizza maken met eenvoudige ingrediƫnten, die we toch al in huis hadden.
Dus vandaag was er werk aan de winkel.
Het enige wat er gekocht is, kant en klare pizzabodem en paprika.
Als basis heb ik een sausje gemaakt van ketchup, tomatenpuree, kneepje hot ketchup, fijngehakte ui, paprika, knoflook, ketjap medja en een scheutje olijfolie.
Op de basis saus heel dun gesneden halve uienringen.
Het "vlees" was vijf plakjes salami.
Op de salami dunne plakjes tomaat.
Op de tomaat weer wat uienringen en heel dun gesneden reepjes paprika.
Als toplaag geraspte jong belegen kaas.
Het geheel in het midden van de oven (voorverwarmd op 245 graden) gedurende een kwartier. Na vijf minuten heb ik de grill er bij geschakeld.
Mijn famke en ik waren het er roerend over eens, dat ik de weddenschap heb gewonnen.
Wel moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen, dat ik niet geheel onpartijdig was.
Na enig heen en weer, heb ik me laten verleiden tot een weddenschapje, ik zou een lekkere pizza maken met eenvoudige ingrediƫnten, die we toch al in huis hadden.
Dus vandaag was er werk aan de winkel.
Het enige wat er gekocht is, kant en klare pizzabodem en paprika.
Als basis heb ik een sausje gemaakt van ketchup, tomatenpuree, kneepje hot ketchup, fijngehakte ui, paprika, knoflook, ketjap medja en een scheutje olijfolie.
Op de basis saus heel dun gesneden halve uienringen.
Het "vlees" was vijf plakjes salami.
Op de salami dunne plakjes tomaat.
Op de tomaat weer wat uienringen en heel dun gesneden reepjes paprika.
Als toplaag geraspte jong belegen kaas.
Het geheel in het midden van de oven (voorverwarmd op 245 graden) gedurende een kwartier. Na vijf minuten heb ik de grill er bij geschakeld.
Mijn famke en ik waren het er roerend over eens, dat ik de weddenschap heb gewonnen.
Wel moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen, dat ik niet geheel onpartijdig was.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)