Stoofpotje met gestoomde lof.

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Gast

Stoofpotje met gestoomde lof.

Bericht door Gast » 21-08-2014 16:47

4 stronken lof
250 gram runder- of varkensvlees
1 rode en 1 groene paprika
1 grote ui
2 eetlepels bloem
2 bouillonblokjes
snufje (zee)zout
peper
knoflookpoeder
1/2 eetlepel Kurkumana (geelwortel) poeder
1/2 eetlepel Gemberwortel poeder
Scheut azijn
Blikje bier

Strooi wat zout en peper over het vlees
Braad het in stukken gesneden vlees aan in olijf olie en roomboter.
Voeg daarna de ui toe
Voeg de geelwortel en gemberwortel toe
laat het geheel een kwartiertje lekker pruttelen
Voeg de bouillonblokjes toe
Voeg het bier toe en laat het uitbruisen
Voeg de bloem toe en blijf rustig roeren tot het is gebonden.
Voeg een scheut azijn toe
Laat het een half uurtje pruttelen.

Voeg de fijn gesneden paprika's toe

Laat nu op een heel zacht vuurtje een uur staan

Snij de lof na het verwijderen van het kontje en de pit overlangs in twee.

Stoom in 10 minuten de lof beet gaar

Snij de halve stronken lof nu overdwars in vieren of vijven hangt wat af van de lengte van de stronken.

Plaats de lof in de braadpan en leg er plakjes kaas op.

ongeveer tien minuten met de deksel er op op het vuur laten staan en dan is het smikkelen geblazen.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 25-08-2014 12:27

Klinkt als hmmmmmmmmmmm :grin:
Lekker dat gember en kurkuma
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Plaats reactie