Perziktaart in een glas

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Perziktaart in een glas

Bericht door Amber » 22-08-2014 15:01

Perziktaart in een glas


Klinkt dat niet spannend ? Overheerlijk en niet moeilijk te maken....

Dit heb je nodig:

Voor de citroencrumble:
80 gram bloem;
50 gram boter;
50 gram suiker;
de geraspte schil van 1 citroen.

Voor de citroencrème:
40 cl. volle melk;
2 ei-gelen;
4 eetlepels maïzena;
100 gram suiker;
geraspte schil van 1 citroen.

Voor de afwerking:
2 grote perziken.

Zo maak je het:

Maak eerst de citroencrème:
mix daarvoor de twee ei-gelen samen met de
suiker, de citroenrasp en de maïzena tot een
papje.
Breng ondertussen de melk aan de kook in een
pannetje.
Giet de kokende melk dan al kloppend met een
garde over het ei/suiker/citroenrasp-papje.
Doe dat mengsel terug in het pannetje en breng
weer aan de kook. Blijf roeren met de garde.
Kook op laag vuur een paar minuten door totdat
je een dikke crème krijgt.
Haal van het gas af, doe een deksel er op en laat
afkoelen.

Meng in een kom met je vingers de zeer koude en
in kleine stukjes geraspte of gesneden boter met
de suiker, de bloem en de citroenrasp totdat je
een soort deegkruimels krijgt.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Beleg een bakplaat met keukenpapier en strooi
daar de deegkruimels op.
Bak ongeveer 20 minuten of totdat de kruimels
een mooie kleur krijgen.

Schil de perziken, verwijder de pitten en snijd ze
in kleine blokjes.

Leg de blokjes perzik op de bodem van mooie glazen
of schaaltjes en schep daar bovenop de afgekoelde
citroencrème.
Strooi er op het laatst de citroenkruimels overheen.

Zet een paar uur in de ijskast voordat je ze serveert.



Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 25-08-2014 12:25

:ole
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Plaats reactie