Pagina 1 van 1

Abrikozen-pistachecake

Geplaatst: 30-08-2014 14:47
door Amber
Abrikozen-pistachecake


Heerlijke cake,lekker smeuiig door de abrikozen die er doorheen zitten.....

Dit heb je nodig:

250 gram in kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen;
250 gram in een droge pan geroosterde pistachenootjes;
250 ml. sinaasappelsap;
de geraspte schil van 2 sinaasappels;
200 gram suiker + 100 gram;
4 eieren;
200 gram bloem;
200 gram boter;
1 zakje bakpoeder.

Zo maak je het:
Vermeng met een garde in een kom de 100 gram suiker met het
sinaasappelsap.
Voeg er de stukjes gedroogde abrikoos aan toe en laat die tenminste
6 uur weken in het mengsel.
Laat ze dan uitlekken en houd apart.

Mix de boter met de 200 gram suiker totdat je een crèmig mengsel krijgt.
Mix er 1 voor 1 de eieren doorheen.
Voeg dan de sinaasappelrasp, de uitgelekte stukjes abrikoos en
de geroosterde pistachenootjes toe en vermeng alles goed.
Mix er dan de bloem vermengd met het bakpoeder doorheen.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet een cakevorm van 30 cm.lang in of een vierkante cakevorm
van 25 cm.
Beleg de bodem met bakpapier.
Schep het beslag in de vorm en zet in de voorverwarmde oven.
Laat ongeveer 1 uur bakken (als een prikker of vork er droog uitkomt
is de cake gaar).
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Het liefst serveer je de cake pas de volgende dag; dat is beter voor
de smaak.
Snijd de cake in plakken of in vierkante blokjes en bestrooi dik
met poedersuiker.


Afbeelding

Afbeelding

Geplaatst: 01-09-2014 17:34
door maryam-ingrid
Een printje maar weer :Hello