Pagina 1 van 1

Gevulde aubergine met spaghettini

Geplaatst: 30-08-2014 15:01
door Amber
Gevulde aubergine met spaghettini


Niet van mij, maar dit recept kwam ik tegen bij de Jumbo; de supermarkt waar ik meestal elke week boodschappen doe en het leek me erg lekker......

Dit heb je nodig

1 pakje mix voor macaroni
2 aubergines
50 g boter
200 g rundergehakt
2 tomaten in blokjes
100 g spaghettini (zie afb.2)
0.5 sap van citroen
100 g oude kaas, geraspt.

Zo maak je het

1 Halveer de aubergines in de lengte. Lepel het vruchtvlees voorzichtig uit de auberginehelften en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2 Smelt de boter in een hapjespan. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Schep de blokjes aubergine en tomaat erdoor. Voeg de mix met 150 ml water toe. Laat de saus 15 min. zachtjes smoren.

3 Kook intussen de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de oven voor tot 200 ˚C. Kook de auberginehelften 1 min. in water met het citroensap. Laat ze goed uitlekken en leg in de ovenschaal.

4 Meng de spaghettini door de gehaktsaus. Vul er de auberginehelften mee. Strooi er de kaas over. Bak de aubergines 15 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.





Afbeelding

Geplaatst: 01-09-2014 17:33
door maryam-ingrid
Laat ik nou de enige Auberginefan zijn in huis :sad:
Dit gaat hem dus niet worden :?