Zaanse duivenkater.

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Gast

Zaanse duivenkater.

Bericht door Gast » 23-09-2014 22:09

Zaanse Duivenkater

60-120 min.

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 2 dl. melk, 50 gr boter, 30 gr gist, 5 gr. zout, 100 gr suiker, sap van een halve citroen, of 1 thl. kaneel. 1 losgeklopt ei.
HULPMIDDELEN

oven,bakblik, kom, vochtige doek.



Voorbereiding

Vet de bakplaten in.
Bereidingswijze

Doe de bloem met het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje los de gist op in een deel lauwwarme melk, doe het opgeloste gist in het kuiltje.
Smelt de boter en doe dat er ook bij, voeg de suiker toe en het smaakje en begin vanuit het midden te roeren.
Kneed dan een soepel deeg dat een uur op een lauwwarme plaats moet rijzen.
Dek het af met een vochtige doek.
Vorm er 2 bollen van en laat deze op een lauwwarme plek nog eens 15 min. rijzen.
sla de bollen plat en maak er een puntmodel van.
Laat deze op een ingevet bakblik nog eens 15 min. rijzen.
Knip de uiteinden 3 maal in, krul de uiteinden omhoog bestrijk het brood met los geklopt ei en bak ze in een hete oven in 35-40 min. gaar en bruin.
Serveertips

Lekker besmeerd met roomboter.

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 24-09-2014 13:30

Yummy......
AfbeeldingAfbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Gast

Bericht door Gast » 24-09-2014 14:29

Afbeelding Lekkere duivekater!

Geertje
superlid
Berichten: 413
Lid geworden op: 17-05-2013 19:18

Bericht door Geertje » 24-09-2014 21:34

Dit at mijn vader altijd vroeger :grin: Hij wilde ook altijd maar 1 bepaald merk.....

Heerlijk!

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 25-09-2014 15:26

Aantrekkelijk hoor :grin:
Zou er zo maar in willen bijten :lol:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Plaats reactie