Pagina 1 van 1

Banaan-chocolademarmercake

Geplaatst: 07-03-2015 11:56
door Amber
Banaan-chocolademarmercake


Iedereen kent wel die lekkere smeuiige marmercake.
Op mijn weblog staat ook een recept voor vanille-chocoladecake
(zie de link onderaan dit recept) maar dit is er ééntje met
banaan; ook erg lekker.....

Dit heb je nodig:

5 eieren;
250 gram suiker;
250 gram zachte roomboter;
250 gram bloem;
1 zakje bakpoeder;
130 gram gesmolten pure chocolade;
1 goed rijpe banaan, fijngeprakt.

Zo maak je het:

Klopt de eieren samen met de suiker schuimig totdat
het verdriedubbelt in volume.
Voeg er de zachte roomboter aan toe en mix door.
Schep er de bloem en het bakpoeder doorheen en
vermeng het goed.
Vermeng 1/3 van het beslag met de gesmolten pure
chocolade.
Voeg aan de rest van het beslag de fijngeprakte banaan
toe.

Verwarm de oven op 170 graden.

Beleg een vierkante bakvorm met keukenpapier en schep
om en om de twee smaken beslag in de bakvorm.(zie
foto)
Trek een mes of een vork door de twee soorten beslag
zodat je een marmer-effect krijgt.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de cake
ongeveer 45 minuten (afhankelijk van wat voor oven je
gebruikt dus hou het in de gaten).
Steek een satéprikker in de cake; als-ie er droog uitkomt
dan is hij gaar.
Laat iets afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
Laat dan verder afkoelen tot koud en snijd in blokjes.
Bestrooi evt. met wat poedersuiker.


VANILLE-CHOCOLADE MARMERCAKE (klik)

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Geplaatst: 09-03-2015 09:01
door maryam-ingrid
Lijkt me heeeeeel lekker.
Thanks :Hello