Jan pleur maar in de pan

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Gast

Jan pleur maar in de pan

Bericht door Gast » 17-04-2015 19:15

Vandaag mijzelf weer eens lekker uitgeleefd in de keuken.
Het is meer een happening geworden met als hoofdrecept: "Jan, pleur het maar in de pan".
Het uiteindelijke resultaat was errug lekkkkkeeeerrrrrrr!
Wat heb ik gebruikt?

450 gram stoofvlees
50 gram braadboter
2 flinke uien
3 tenen knoflook
een flinke scheut kookvieux
1 blikje bier
1 prei
1 winterwortel
1 groene, 1 gele en 1 rode paprika
1 pot sperziebonen
1 bouillonblokje

Het vlees in blokjes gesneden, naar smaak geperd en gezouten en in de koekenpan aangebraden.
Als het vlees mooi bruin is, met een flinke scheut kookvieux afblussen.
Het vlees met braadvocht overbrengen in de snelkookpan en op een laag vuurtje door laten pruttelen, de deksel er nog niet op.
Maak de winterwortel schon en snij deze in kleine plakjes .
Maak de uien schoon en snij ze in grove ringen.
Snij de prij in dunne ringen.
Voeg de wortel, prei en uien toe aan het vlees.
Doe het boullionblokje er bij
Voeg daarna de inhoud van het blikje bier toe.
Laat het nog een minuut of vijf pruttelen zonder de deksel.
Plaats de deksel en laat de pan op druk komen, stel de vlam in, zodat de pan onder stoom blijft.
Na 45 minuten mag de pan van het vuur en de deksel er af.
In die 45 minuten maak je de drie paprika's schoon en snij deze in kleine blokjes.
Als de pan van het vuur is en de deksel er af, zet dan de pan op een kleine pit en voeg de paprika toe en ook de inhoud van de pot sperziebonen en laat het nog tien minuten op he vuur staan. Roer het e.e.a. goed door elkaar.

Wij hebben het zo uit de pan opgediend, zonder aardappelen.
Gezien de hoeveelheid zal dit ook op zaterdag en zondag nog de basis vormen voor ons avondmaal.
Zaterdag weten we het nog niet, maar zondag is het met wat toevoegingen de saus voor de spaghettie.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 21-04-2015 16:36

:mrgreen: :Hello :ole
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 21-04-2015 17:34

Ook zonder de vieux en het bier moet dit toch wel een heel lekker stoofpotje worden. :lol: :super :thumbs-up: :fry
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Gast

Bericht door Gast » 15-06-2015 19:51

Alcoholvrij bier kan ook :wink:

Plaats reactie