Ingrediënten:
1 1/2 pond rundergehakt, 1 1/2 groene paprika, 2 grote uien, 1 bol knoflook,
een flinke bos krulpeterselie, 1 ei, zout, peper uit de molen, paneermeel, olie, Italiaanse kruiden (gedroogd), 2 laurierbladeren en 2 kartonnetjes gezeefde tomaten.
Paprika en ui snijden en bakken in olie. Daarna uit pan nemen, apart zetten.
Peterselie wassen, uitlekken (ik sla ze uit op het achtererf) en klein snijden of knippen. Apart in een kommetje doen.
Knoflookteentjes van een hele bol pellen en of heel klein snijden of door de knoflookpers doen.
Gehakt in een grote schaal, toevoegen zout, peper, ei, peterselie, knoflook, goed mengen en paneermeel toevoegen. Balletjes maken van ongeveer de grootte van een walnoot en bakken in olie. Als de balletjes aan alle kanten bruin zijn, uit de pan nemen en overdoen in een grote kookpan. De gebakken paprika en uien toevoegen en de gezeefde tomaten, de saus afmaken met zout, peper uit de molen, Italiaanse kruiden en 2 laurierbladeren. Ongeveer 25 minuten latten pruttelen.
Buen provecho!
Albondigas (Spaanse gehakballetjes) in tomatensaus.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25