Beignets van krabvlees

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Chess
lid
Berichten: 161
Lid geworden op: 13-03-2016 14:45

Beignets van krabvlees

Bericht door Chess » 21-05-2016 00:38

Ik heb géén idee uit welke keuken dit recept komt, maar ik vind het overheerlijk. Probeer het maar eens !!

Beignets van krabvlees

Recept is voor 4 personen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min

Voedingswaarde : 424 kCal
Vet 33.5 g

Boodschappen
3 eieren
1 kopje taugé (ik doe 1 klein bakje van AH)
3 lente – uitjes fijngesneden
400 g krabvlees (Surimi kan ook)
zout
geplette (of gemalen) zwarte peperkorrels
olie om in te bakken

Dipsaus
2 theelepels maïzena (of alles binder)
1 el suiker
3 eetlepels sojasaus (Japanse sojasaus)
2,5 deciliter kippenbouillon (gemaakt van een blokje)
2 eetlepels droge sherry


Bereiding

Beignets
- Kluts de eieren in een kon, roer de taugé, de lente-uitjes en het krabvlees erdoor, en voeg peper en zout toe naar smaak.

- Bedek de bodem van de wok met olie, verhit het en schep er een volle eetlepel krabvlees mengsel per keer in.

- Frituur het vlees goudbruin, keer om, en frituur de andere zijde

- Neem de beignets uit de wok en houd ze warm.


Dipsaus
- Meng voor de saus de maïzena en de suiker in de wok en schenk de sojasaus en de kippenbouillon erover

- Breng het mengsel al roerende aan de kook (eventueel een klopper gebruiken om klontjes te voorkomen/weg te kloppen).

- Laat het geheel 3 minuten koken, totdat de saus indikt.

- Roer de sherry erdoor en serveer de beignet warm met de dipsaus.



Eet smakelijk!
Een vooroordeel is moeilijker te splitsen dan een atoom.

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 21-05-2016 13:11

Bedankt voor dit smakelijke recept Chess. :thanx: :thumbs-up:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie