Pagina 1 van 1

Beignets van krabvlees

Geplaatst: 21-05-2016 00:38
door Chess
Ik heb géén idee uit welke keuken dit recept komt, maar ik vind het overheerlijk. Probeer het maar eens !!

Beignets van krabvlees

Recept is voor 4 personen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min

Voedingswaarde : 424 kCal
Vet 33.5 g

Boodschappen
3 eieren
1 kopje taugé (ik doe 1 klein bakje van AH)
3 lente – uitjes fijngesneden
400 g krabvlees (Surimi kan ook)
zout
geplette (of gemalen) zwarte peperkorrels
olie om in te bakken

Dipsaus
2 theelepels maïzena (of alles binder)
1 el suiker
3 eetlepels sojasaus (Japanse sojasaus)
2,5 deciliter kippenbouillon (gemaakt van een blokje)
2 eetlepels droge sherry


Bereiding

Beignets
- Kluts de eieren in een kon, roer de taugé, de lente-uitjes en het krabvlees erdoor, en voeg peper en zout toe naar smaak.

- Bedek de bodem van de wok met olie, verhit het en schep er een volle eetlepel krabvlees mengsel per keer in.

- Frituur het vlees goudbruin, keer om, en frituur de andere zijde

- Neem de beignets uit de wok en houd ze warm.


Dipsaus
- Meng voor de saus de maïzena en de suiker in de wok en schenk de sojasaus en de kippenbouillon erover

- Breng het mengsel al roerende aan de kook (eventueel een klopper gebruiken om klontjes te voorkomen/weg te kloppen).

- Laat het geheel 3 minuten koken, totdat de saus indikt.

- Roer de sherry erdoor en serveer de beignet warm met de dipsaus.



Eet smakelijk!

Geplaatst: 21-05-2016 13:11
door Amber
Bedankt voor dit smakelijke recept Chess. :thanx: :thumbs-up: