Ik heb géén idee uit welke keuken dit recept komt, maar ik vind het overheerlijk. Probeer het maar eens !!
Beignets van krabvlees
Recept is voor 4 personen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Voedingswaarde : 424 kCal
Vet 33.5 g
Boodschappen
3 eieren
1 kopje taugé (ik doe 1 klein bakje van AH)
3 lente – uitjes fijngesneden
400 g krabvlees (Surimi kan ook)
zout
geplette (of gemalen) zwarte peperkorrels
olie om in te bakken
Dipsaus
2 theelepels maïzena (of alles binder)
1 el suiker
3 eetlepels sojasaus (Japanse sojasaus)
2,5 deciliter kippenbouillon (gemaakt van een blokje)
2 eetlepels droge sherry
Bereiding
Beignets
- Kluts de eieren in een kon, roer de taugé, de lente-uitjes en het krabvlees erdoor, en voeg peper en zout toe naar smaak.
- Bedek de bodem van de wok met olie, verhit het en schep er een volle eetlepel krabvlees mengsel per keer in.
- Frituur het vlees goudbruin, keer om, en frituur de andere zijde
- Neem de beignets uit de wok en houd ze warm.
Dipsaus
- Meng voor de saus de maïzena en de suiker in de wok en schenk de sojasaus en de kippenbouillon erover
- Breng het mengsel al roerende aan de kook (eventueel een klopper gebruiken om klontjes te voorkomen/weg te kloppen).
- Laat het geheel 3 minuten koken, totdat de saus indikt.
- Roer de sherry erdoor en serveer de beignet warm met de dipsaus.
Eet smakelijk!
Beignets van krabvlees
-
- lid
- Berichten: 161
- Lid geworden op: 13-03-2016 14:45
Beignets van krabvlees
Een vooroordeel is moeilijker te splitsen dan een atoom.