Lekker sausje voor over witte bonen, maar ook spagettie

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Gast

Lekker sausje voor over witte bonen, maar ook spagettie

Bericht door Gast » 23-05-2016 14:01

Ik vond een basisrecept voor een saus.
De saus is lekker pittig en voor vele doeleinden bruikbaar.

Wij hebben het gebruikt als saus over de witte bonen met een stuk verse worst.
Ook hebben we het gebruikt bij de spagettie. Dan bak je wat gehakt rul en dan de saus er overheen, even laten pruttelen samen en dan over de spagettie.

benodigdheden

1 ui
2 paprika's (zelf maar de kleur bepalen en of het puntpaprika's moeten zijn)
3 vers gemalen zwarte peper
3 teentjes knoflook
3 verse tomaten
125 cl water (mag ook rode wijn zijn)
1bouillonblokje
1 eetlepel bloem of maizena.

Snipper de ui en bak die in arachide olie mooi glazig
Doe dan de fijngesneden knoflook er bij en de kleingesneden paprika's
Laat alles een minuut of vijf zachtjes pruttelen.
Snijd de tomaten in blokjes (verwijder wel eerst het witte uit het hart)
Doe er het water of de wijn bij
Strooi het verpulverde bouillonblokje er bij en laat nog een paar minuten aan de kook zijn.

Giet het geheel in een hoge pan (wordt zo wel duidelijk waarom hoog)
Pureer de zaak met de staafmixer.
Geloof me, als je een lage pan hebt gebruikt, je kan de hele keuken schoonmaken en zelf onder de douche.
Als alles is gepureerd, dan zet de pan weer op het vuur en laat het weer tegen de kook aan komen en strooi dan de bloem of de maizena er bij.
Ik doe dat meestal met een kleine zeef.
Wel blijven roeren.

De saus zal nu mooi binden tot een glad geheel.

Maakt niet uit of je teveel hebt gemaakt, je kan het goed invriezen.

Lekker!!! Gadverpielekes wat lekker!.

Plaats reactie