Pagina 1 van 1

Tonijntaart

Geplaatst: 06-07-2016 19:08
door Keesvi
Niet helemaal van mezelf maar aangepast. Tonijn uit blik wordt gauw een droge, vissige hap als je niet compenseert met wat vettigheid.

Nodig:
twee blikjes tonijn, ik prefereer in olijfolie
twee of drie eieren
een grote ui, mag wit of rood zijn
een of twee blikjes tomatenpuree
een courgette
stuk of zes vellen filo- of bladerdeeg
zwarte peper
naar smaak evt. harissa, sambal of een rood pepertje, al dan niet met de pitjes
pakje/bakje slagroom
feta

Verwarm de oven voor op 200 graden, hetelucht op 160 à 170. Bak de ui in ringen of gesnipperd met de courgette in dunne plakken glazig tot lichtbruin. Voeg de tomatenpuree, de zwarte en de rode peper toe en op het laatst de slagroom en de geklutste eieren. Bekleed een ovenschaal of bakblik met de deeglapjes. Ik vind daarbij bakpapier prettig als onderliggend hulpmiddel. Deponeer de vulling op het deeg en verdeel gelijkmatig. Daar overheen de verkruimelde feta (mag best flink wat zijn omdat het gerecht wel wat zurigheid kan gebruiken) en andere garnering naar smaak, zoals plakken tomaatjes, paprika of wat achtergehouden plakken courgette. Bak in 30 minuten gaar. Zowel koud als warm lekker als hoofd- of bijgerecht maar ook als borrelhap.