Tajine
John, dat is zeker een redelijke prijs.
Ik kook ook altijd nog teveel en vries ook in. Vooral soepen.
Ik hou erg van roerbakken en kook altijd de groente bij de Turkse winkel en snijd alles zelf. Mijn oudste dochter verklaarde me voor gek totdat ze er achter kwam dat het veel verser en voordeliger was om het zelf te doen.
Ik kook ook altijd nog teveel en vries ook in. Vooral soepen.
Ik hou erg van roerbakken en kook altijd de groente bij de Turkse winkel en snijd alles zelf. Mijn oudste dochter verklaarde me voor gek totdat ze er achter kwam dat het veel verser en voordeliger was om het zelf te doen.
Soepen vries ik ook in Nur.
Maar dan doe ik er nog geen vermicelli bij, als je dat invriest wordt de soep zo papperig vind ik.
Dus als ik soep wil invriezen dan haal ik er eerst een gedeelte af voordat ik de vermicelli erbij doe. Die doe ik er later weer bij als ik de soep op warm.
Kook jij meestal Spaans, Nur?
Maar dan doe ik er nog geen vermicelli bij, als je dat invriest wordt de soep zo papperig vind ik.
Dus als ik soep wil invriezen dan haal ik er eerst een gedeelte af voordat ik de vermicelli erbij doe. Die doe ik er later weer bij als ik de soep op warm.
Kook jij meestal Spaans, Nur?
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Ik denk het wel hoor Geertje; plaats er anders een vlamverdeler onder.
In Marokko wordt een tajine nog heel vaak op een aardwerken "barbecue" met houtskool geplaatst; het is een grote ronde pot met houtskool er in.
Het heet een "kanoun".
De tajine laat men daar een paar uur zachtjes bovenop stoven....héééérlijk resultaat
In Marokko wordt een tajine nog heel vaak op een aardwerken "barbecue" met houtskool geplaatst; het is een grote ronde pot met houtskool er in.
Het heet een "kanoun".
De tajine laat men daar een paar uur zachtjes bovenop stoven....héééérlijk resultaat
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
John, mijn was Spanjaard en hij kookte altijd heel graag. Ik ben dus gewend aan Spaanse maaltijden en ook onze dochters. Na zijn overlijden moest ik dus zelf aan de slag en mijn dochters profiteren er nu ook van. Mijn kleinzoon van 6 vindt Spaans eten ook heel lekker.
Ook kook ik soms Joodse gerechten maar vaak alleen rondom de Joodse feestdagen.
Ook kook ik soms Joodse gerechten maar vaak alleen rondom de Joodse feestdagen.
In dit filmpje krijg je een goede indruk hoe je de Tajine moet gebruiken.
http://www.youtube.com/watch?v=8PM5EfgQZWk
Succes....
http://www.youtube.com/watch?v=8PM5EfgQZWk
Succes....
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Nee, het is helemaal niet zo moeilijk Amber.
Maar ik ben dan wel zo'n Pietje Precies dat ik die dingen die die vrouw opnoemde ook niet zal doen, zoals roeren in de Tajine.
En zij zegt dus ook geenn couscous bij de Tajine maar brood. En dan met je vingers eten. Dat zijn toch wel leuke weetjes.
Ik heb ook andere filmpjes gezien hoor, waar ze ook maar wat "aanrotzooien"
Maar ik ben dan wel zo'n Pietje Precies dat ik die dingen die die vrouw opnoemde ook niet zal doen, zoals roeren in de Tajine.
En zij zegt dus ook geenn couscous bij de Tajine maar brood. En dan met je vingers eten. Dat zijn toch wel leuke weetjes.
Ik heb ook andere filmpjes gezien hoor, waar ze ook maar wat "aanrotzooien"