Pagina 2 van 6

Geplaatst: 19-06-2013 19:15
door Gast
John, dat is zeker een redelijke prijs.
Ik kook ook altijd nog teveel en vries ook in. Vooral soepen.
Ik hou erg van roerbakken en kook altijd de groente bij de Turkse winkel en snijd alles zelf. Mijn oudste dochter verklaarde me voor gek totdat ze er achter kwam dat het veel verser en voordeliger was om het zelf te doen. :wink:

Geplaatst: 19-06-2013 19:20
door Gast
Soepen vries ik ook in Nur.
Maar dan doe ik er nog geen vermicelli bij, als je dat invriest wordt de soep zo papperig vind ik.

Dus als ik soep wil invriezen dan haal ik er eerst een gedeelte af voordat ik de vermicelli erbij doe. Die doe ik er later weer bij als ik de soep op warm.

Kook jij meestal Spaans, Nur?

Geplaatst: 19-06-2013 20:15
door Geertje
Dank je wel John voor je antwoord! Deze prijs is inderdaad wel leuk.
Kun je zo een Tajine ook op een petroleumstelletje laten pruttelen? (ik gebruik hem niet met petroleum maar met lampenolie)

Geplaatst: 19-06-2013 20:28
door Amber
Ik denk het wel hoor Geertje; plaats er anders een vlamverdeler onder.
In Marokko wordt een tajine nog heel vaak op een aardwerken "barbecue" met houtskool geplaatst; het is een grote ronde pot met houtskool er in.
Afbeelding
Het heet een "kanoun".

De tajine laat men daar een paar uur zachtjes bovenop stoven....héééérlijk resultaat :grin: :yum: :yum: :yum: :yum:

Geplaatst: 19-06-2013 20:38
door Gast
John, mijn was Spanjaard en hij kookte altijd heel graag. Ik ben dus gewend aan Spaanse maaltijden en ook onze dochters. Na zijn overlijden moest ik dus zelf aan de slag en mijn dochters profiteren er nu ook van. Mijn kleinzoon van 6 vindt Spaans eten ook heel lekker.

Ook kook ik soms Joodse gerechten maar vaak alleen rondom de Joodse feestdagen.

Geplaatst: 19-06-2013 20:47
door Gast
Bedankt voor je antwoord Nur.

Fasinerend hoor, al die verschillende kookstijlen.....

Mijn overleden vrouw Ann kookte ook vaak Spaans, het was zo'n beetje haar tweede vaderland. Ik heb hier nog zo'n hele grote paellla pan.

Geplaatst: 19-06-2013 22:18
door Gast
In dit filmpje krijg je een goede indruk hoe je de Tajine moet gebruiken.

http://www.youtube.com/watch?v=8PM5EfgQZWk

Succes....

Geplaatst: 19-06-2013 22:49
door Geertje
Dat ziet er erg lekker uit!!!!
Leuk filmpje!

Geplaatst: 19-06-2013 22:56
door Amber
Leuk filmpje John, een goed voorbeeld van hoe je een tajinegerecht (in dit geval een zoete- en een hartige versie) moet maken.
Helemaal niet zo moeilijk toch? :grin:

Geplaatst: 19-06-2013 23:33
door Gast
Nee, het is helemaal niet zo moeilijk Amber.
Maar ik ben dan wel zo'n Pietje Precies dat ik die dingen die die vrouw opnoemde ook niet zal doen, zoals roeren in de Tajine.

En zij zegt dus ook geenn couscous bij de Tajine maar brood. En dan met je vingers eten. Dat zijn toch wel leuke weetjes.

Ik heb ook andere filmpjes gezien hoor, waar ze ook maar wat "aanrotzooien" :grin: