Advies gevraagd
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- lid
- Berichten: 248
- Lid geworden op: 03-10-2013 13:52
Om even op het item terug te komen. Ik kreeg dit weekend bisara van mijn schoonzus en het was de eerste keer dat ik dat at. Ik vond het lekker het lek een beetje op erwtensoep. MIjn man zegt dat het van gedroogde tuinbonen wordt gemaakt en na speuren op internet zag ik dat je het met splierwtwn kan maken of met gedroogde tuinbonen al dan niet gecombineerd met linzen. Wat raden jullie mij aan?????
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Je kunt het idd. of met gedroogde tuinbonen of met spliterwten maken, al naar gelang je eigen smaak.
Ik houd zelf meer van de erwtensoep (op mijn manier) dan van bissara..
Ik zal eens kijken waar ik een recept voor je heb.
Ik houd zelf meer van de erwtensoep (op mijn manier) dan van bissara..
Ik zal eens kijken waar ik een recept voor je heb.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
BISSARA VAN GEDROOGDE TUINBONEN
Dit is een recept van bissara van gedroogde tuinbonen; er bestaan verschillende recepten van bissara en dit is er één van:
Snelle Bissara van gedroogde tuinbonen.
Nodig:
500 gram gedroogde tuinbonen;
2 citroenen;
4 tenen knoflook;
2 eetlepels gemalen komijn;
1 koffielepel paprikapoeder;
8 eetlepels olijfolie;
½ koffielepel chilipoeder;
zout en peper naar smaak.
Bereiding
Hak de knoflook zeer fijn.
Haal de velletjes van de gedroogde tuinbonen af en was ze goed.
Doe de tuinbonen in een kookpan en laat ze ongeveer 35 minuten
koken in water.
Schep de gekookte tuinbonen met een schuimspaan uit het kookvocht
en doe ze in een blender of keukenmachine en maal ze fijn (maar niet té fijn).
Voeg er dan nog wat van het kookvocht bij zodat je een dikke soep krijgt.
Roer er zout en peper naar smaak, het sap van de citroenen, de fijngehakte knoflook, 1 eetlepel komijnpoeder,het paprikapoeder en 5 eetlepels olijfolie doorheen.
Goed vermengen met elkaar.
Zet de pan terug op het vuur en verwarm de bissara al roerend opnieuw.
Laat het niet koken.
Schep de bissara in mooie soepkommen of diepe borden en strooi er nog wat komijnpoeder en chilipoeder overheen en maak af met een scheutje olijfolie.
Heet opdienen.
Dit is een recept van bissara van gedroogde tuinbonen; er bestaan verschillende recepten van bissara en dit is er één van:
Snelle Bissara van gedroogde tuinbonen.
Nodig:
500 gram gedroogde tuinbonen;
2 citroenen;
4 tenen knoflook;
2 eetlepels gemalen komijn;
1 koffielepel paprikapoeder;
8 eetlepels olijfolie;
½ koffielepel chilipoeder;
zout en peper naar smaak.
Bereiding
Hak de knoflook zeer fijn.
Haal de velletjes van de gedroogde tuinbonen af en was ze goed.
Doe de tuinbonen in een kookpan en laat ze ongeveer 35 minuten
koken in water.
Schep de gekookte tuinbonen met een schuimspaan uit het kookvocht
en doe ze in een blender of keukenmachine en maal ze fijn (maar niet té fijn).
Voeg er dan nog wat van het kookvocht bij zodat je een dikke soep krijgt.
Roer er zout en peper naar smaak, het sap van de citroenen, de fijngehakte knoflook, 1 eetlepel komijnpoeder,het paprikapoeder en 5 eetlepels olijfolie doorheen.
Goed vermengen met elkaar.
Zet de pan terug op het vuur en verwarm de bissara al roerend opnieuw.
Laat het niet koken.
Schep de bissara in mooie soepkommen of diepe borden en strooi er nog wat komijnpoeder en chilipoeder overheen en maak af met een scheutje olijfolie.
Heet opdienen.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25