Pagina 4 van 5

Geplaatst: 22-01-2014 16:26
door Amina
Aha zit dat zo. Gelijk heb je.

Geplaatst: 23-01-2014 16:16
door maryam-ingrid
Amina; ik ben daar ook lid omdat ik toevallig Amber tegenkwam en meteen bleef plakken.
Ik heb daar eens rondgedwaald maar had het snel gezien: HIER MOET JE WEZEN :ole

Geplaatst: 12-02-2014 18:04
door TRUDY
Om even op het item terug te komen. Ik kreeg dit weekend bisara van mijn schoonzus en het was de eerste keer dat ik dat at. Ik vond het lekker het lek een beetje op erwtensoep. MIjn man zegt dat het van gedroogde tuinbonen wordt gemaakt en na speuren op internet zag ik dat je het met splierwtwn kan maken of met gedroogde tuinbonen al dan niet gecombineerd met linzen. Wat raden jullie mij aan?????

Geplaatst: 12-02-2014 21:42
door Amber
Je kunt het idd. of met gedroogde tuinbonen of met spliterwten maken, al naar gelang je eigen smaak.
Ik houd zelf meer van de erwtensoep (op mijn manier) dan van bissara..
Ik zal eens kijken waar ik een recept voor je heb.

Geplaatst: 13-02-2014 08:28
door TRUDY
Oh dat is echt aardig. Geef jijzelf de voorkeur aan de splierwten versie of aan de tuinbonen?

Geplaatst: 13-02-2014 16:09
door maryam-ingrid
Als wij het eten altijd van tuinbonen en dan een flinke scheut olijfolie erin. Lekkerrrrr.
Met spliterwten ken ik eigenlijk niet :grin:

Geplaatst: 13-02-2014 16:48
door TRUDY
Gedroogde tuinbonen Ingrid?

Geplaatst: 14-02-2014 15:24
door maryam-ingrid
Gedroogd ja :grin:

Geplaatst: 14-02-2014 17:36
door Amber
BISSARA VAN GEDROOGDE TUINBONEN

Dit is een recept van bissara van gedroogde tuinbonen; er bestaan verschillende recepten van bissara en dit is er één van:

Snelle Bissara van gedroogde tuinbonen.

Nodig:
500 gram gedroogde tuinbonen;
2 citroenen;
4 tenen knoflook;
2 eetlepels gemalen komijn;
1 koffielepel paprikapoeder;
8 eetlepels olijfolie;
½ koffielepel chilipoeder;
zout en peper naar smaak.

Bereiding
Hak de knoflook zeer fijn.
Haal de velletjes van de gedroogde tuinbonen af en was ze goed.
Doe de tuinbonen in een kookpan en laat ze ongeveer 35 minuten
koken in water.
Schep de gekookte tuinbonen met een schuimspaan uit het kookvocht
en doe ze in een blender of keukenmachine en maal ze fijn (maar niet té fijn).

Voeg er dan nog wat van het kookvocht bij zodat je een dikke soep krijgt.
Roer er zout en peper naar smaak, het sap van de citroenen, de fijngehakte knoflook, 1 eetlepel komijnpoeder,het paprikapoeder en 5 eetlepels olijfolie doorheen.
Goed vermengen met elkaar.
Zet de pan terug op het vuur en verwarm de bissara al roerend opnieuw.
Laat het niet koken.

Schep de bissara in mooie soepkommen of diepe borden en strooi er nog wat komijnpoeder en chilipoeder overheen en maak af met een scheutje olijfolie.
Heet opdienen.


Afbeelding

Geplaatst: 17-02-2014 15:44
door maryam-ingrid
Ja hoor, zo moet ie :Hello