BISSARA VAN GEDROOGDE TUINBONEN
Dit is een recept van bissara van gedroogde tuinbonen; er bestaan verschillende recepten van bissara en dit is er één van:
Snelle Bissara van gedroogde tuinbonen.
Nodig:
500 gram gedroogde tuinbonen;
2 citroenen;
4 tenen knoflook;
2 eetlepels gemalen komijn;
1 koffielepel paprikapoeder;
8 eetlepels olijfolie;
½ koffielepel chilipoeder;
zout en peper naar smaak.
Bereiding
Hak de knoflook zeer fijn.
Haal de velletjes van de gedroogde tuinbonen af en was ze goed.
Doe de tuinbonen in een kookpan en laat ze ongeveer 35 minuten
koken in water.
Schep de gekookte tuinbonen met een schuimspaan uit het kookvocht
en doe ze in een blender of keukenmachine en maal ze fijn (maar niet té fijn).
Voeg er dan nog wat van het kookvocht bij zodat je een dikke soep krijgt.
Roer er zout en peper naar smaak, het sap van de citroenen, de fijngehakte knoflook, 1 eetlepel komijnpoeder,het paprikapoeder en 5 eetlepels olijfolie doorheen.
Goed vermengen met elkaar.
Zet de pan terug op het vuur en verwarm de bissara al roerend opnieuw.
Laat het niet koken.
Schep de bissara in mooie soepkommen of diepe borden en strooi er nog wat komijnpoeder en chilipoeder overheen en maak af met een scheutje olijfolie.
Heet opdienen.