Oranjebloesemwater
Geplaatst: 17-04-2014 16:30
Oranjebloesemwater
Je zult het wel vaker zijn tegengekomen in recepten: oranjebloesemwater (in het Marokkaans:Mazhar)
Een smaakmaker die niet mag ontbreken in zoete Marokkaanse gerechten en soms ook bij hartige recepten.
Oranjebloesemwater wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken.
Vooral in desserts, koek en gebak, maar het wordt soms ook in salades en stoofschotels gebruikt..
In Nederland wordt het b.v. toegepast in marsepein.
Gebruik niet te veel want de smaak overheerst snel.
Het beste oranjebloesemwater komt uit de Dades-vallei in Marokko.
Het wordt gedestilleerd uit de blaadjes van de sinaasappelbloesem van de bittere sinaasappelboom (Citrus aurantium).
Het is een klein boompje met sterk vertakte stam en doornige takken.
De meeste landen zijn voor oranjebloesemwater afhankelijk van de import.
Het is te koop in Marokkaanse en/of Turkse winkels, Indische toko's of in de grotere supermarkten.
Je zult het wel vaker zijn tegengekomen in recepten: oranjebloesemwater (in het Marokkaans:Mazhar)
Een smaakmaker die niet mag ontbreken in zoete Marokkaanse gerechten en soms ook bij hartige recepten.
Oranjebloesemwater wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken.
Vooral in desserts, koek en gebak, maar het wordt soms ook in salades en stoofschotels gebruikt..
In Nederland wordt het b.v. toegepast in marsepein.
Gebruik niet te veel want de smaak overheerst snel.
Het beste oranjebloesemwater komt uit de Dades-vallei in Marokko.
Het wordt gedestilleerd uit de blaadjes van de sinaasappelbloesem van de bittere sinaasappelboom (Citrus aurantium).
Het is een klein boompje met sterk vertakte stam en doornige takken.
De meeste landen zijn voor oranjebloesemwater afhankelijk van de import.
Het is te koop in Marokkaanse en/of Turkse winkels, Indische toko's of in de grotere supermarkten.