Ramadanrecepten...
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Ramadanrecepten...
Ja hoor, het is al bijna weer Ramadan.
Dit jaar begint het op 29 juni.
Ben je op zoek naar lekkere gerechten om tijdens de vastenmaand te bereiden dan zit je hier goed.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de vele "briouats/brick"-recepten die je onder dit artikeltje vindt, erg lekker en geschikt om de vasten mee te verbreken.
Natuurlijk eet je daarbij een lekkere voedzame soep zoals bijvoorbeeld Marokkaanse HARIRA en andere soepen waarvan je een
paar links vindt onder dit artikel.
Groetjes,
AMBER
BRIOUATS-BRICKS-BOUREKS-PASTELLA'S OP EEN RIJTJE (klik)
SOEPEN:
MAROKKAANSE HARIRA (klik)
ALGERIJNSE CHORBA MET GEHAKTBALLETJES EN KIP (klik)
MAROKKAANSE DIKKE GROENTENSOEP MET KIP (klik)
CHORBAMET KIP EN COUSCOUS (klik)
Dit jaar begint het op 29 juni.
Ben je op zoek naar lekkere gerechten om tijdens de vastenmaand te bereiden dan zit je hier goed.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de vele "briouats/brick"-recepten die je onder dit artikeltje vindt, erg lekker en geschikt om de vasten mee te verbreken.
Natuurlijk eet je daarbij een lekkere voedzame soep zoals bijvoorbeeld Marokkaanse HARIRA en andere soepen waarvan je een
paar links vindt onder dit artikel.
Groetjes,
AMBER
BRIOUATS-BRICKS-BOUREKS-PASTELLA'S OP EEN RIJTJE (klik)
SOEPEN:
MAROKKAANSE HARIRA (klik)
ALGERIJNSE CHORBA MET GEHAKTBALLETJES EN KIP (klik)
MAROKKAANSE DIKKE GROENTENSOEP MET KIP (klik)
CHORBAMET KIP EN COUSCOUS (klik)
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Ramadanzoetigheid
Ramadanzoetigheid:Zlabia
Zoet, Marokkaans/Algerijns Ramadangebak,
maar onmisbaar bij het verbreken van de vasten bij een
lekkere kom Harira.
Het lijkt op chebbakia, maar is veel gemakkelijker te maken.
Dit heb je nodig:
Een spuitzak met smalle opening:
130 gram bloem;
1 eetlepel maïzena;
een paar draadjes saffraan of anders namaak-
saffraanpoeder;
1/2 koffielepel cardamom;
1 koffielepel sesamzaadjes;
1 koffielepel kwark naturel (of twee eetlepels
karnemelk);
1 eetlepel zonnenbloemolie;
1 zakje gedroogde gist (10 gram);
1 flinke mespunt zout;
200 ml.lauw water
zonnenbloemolie om te bakken.
Voor de suikersiroop:
250 gram suiker;
125 ml. water;
1 koffielepel citroensap;
30 ml.oranjebloesemwater.
Zo maak je het:
Doe in een ruime kom de bloem, de maïzena,
de gedroogde gist, de cardamom, de sesamzaadjes,
de kwark (of de karnemelk) en de eetlepel zonnen-
bloemolie.
Roer alles goed door elkaar en voeg er beetje bij
beetje het lauwe water aan toe.
Mix 1 minuut flink door,bedek de kom met plasticfolie
of een schone doek en laat het beslag dan op een warme
plaats een uurtje rusten.
Maak dan de suikersiroop:
Doe de suiker, het water en het citroensap in een pannetje.
Breng langzaam aan de kook en vermeng alles goed totdat
je ziet dat alle suiker een beetje is opgelost.
Doe het deksel op de pan en laat 30/40 minuten heel
zachtjes koken totdat de "honing" aan het einde van de
kooktijd goudbruin en dik is.
Doe het gas dan uit en laat 10 minuten staan voordat je er
het oranjebloesemwater doorheen roert.
Giet daarna de siroop in een wijde kom zodat je er later
je zlabia's in kunt dopen.
Verhit 1 cm. zonnebloemolie in een diepe koekenpan.
Doe het beslag in een spuitzak met een smalle ronde
opening.
Wacht tot de olie heet is en "teken" met behulp van je
spuitzak rondjes of bloemen boven de hete olie.
Je moet de zlabia's niet groter maken dan zo'n 10 cm.
in doorsnee.
Laat de zlabia's bakken en draai ze om zodat ook de
andere kant mooi goudbruin kan bakken.
Laat de gebakken zlabia's uitlekken op keukenpapier
en doop ze dan in de suikersiroop.
Haal ze, als ze aan beide kanten zijn bedekt met de
siroop, er uit en laat ze uitlekken en iets "drogen" op
een rekje of een rooster.
Eet smakelijk!
Zoet, Marokkaans/Algerijns Ramadangebak,
maar onmisbaar bij het verbreken van de vasten bij een
lekkere kom Harira.
Het lijkt op chebbakia, maar is veel gemakkelijker te maken.
Dit heb je nodig:
Een spuitzak met smalle opening:
130 gram bloem;
1 eetlepel maïzena;
een paar draadjes saffraan of anders namaak-
saffraanpoeder;
1/2 koffielepel cardamom;
1 koffielepel sesamzaadjes;
1 koffielepel kwark naturel (of twee eetlepels
karnemelk);
1 eetlepel zonnenbloemolie;
1 zakje gedroogde gist (10 gram);
1 flinke mespunt zout;
200 ml.lauw water
zonnenbloemolie om te bakken.
Voor de suikersiroop:
250 gram suiker;
125 ml. water;
1 koffielepel citroensap;
30 ml.oranjebloesemwater.
Zo maak je het:
Doe in een ruime kom de bloem, de maïzena,
de gedroogde gist, de cardamom, de sesamzaadjes,
de kwark (of de karnemelk) en de eetlepel zonnen-
bloemolie.
Roer alles goed door elkaar en voeg er beetje bij
beetje het lauwe water aan toe.
Mix 1 minuut flink door,bedek de kom met plasticfolie
of een schone doek en laat het beslag dan op een warme
plaats een uurtje rusten.
Maak dan de suikersiroop:
Doe de suiker, het water en het citroensap in een pannetje.
Breng langzaam aan de kook en vermeng alles goed totdat
je ziet dat alle suiker een beetje is opgelost.
Doe het deksel op de pan en laat 30/40 minuten heel
zachtjes koken totdat de "honing" aan het einde van de
kooktijd goudbruin en dik is.
Doe het gas dan uit en laat 10 minuten staan voordat je er
het oranjebloesemwater doorheen roert.
Giet daarna de siroop in een wijde kom zodat je er later
je zlabia's in kunt dopen.
Verhit 1 cm. zonnebloemolie in een diepe koekenpan.
Doe het beslag in een spuitzak met een smalle ronde
opening.
Wacht tot de olie heet is en "teken" met behulp van je
spuitzak rondjes of bloemen boven de hete olie.
Je moet de zlabia's niet groter maken dan zo'n 10 cm.
in doorsnee.
Laat de zlabia's bakken en draai ze om zodat ook de
andere kant mooi goudbruin kan bakken.
Laat de gebakken zlabia's uitlekken op keukenpapier
en doop ze dan in de suikersiroop.
Haal ze, als ze aan beide kanten zijn bedekt met de
siroop, er uit en laat ze uitlekken en iets "drogen" op
een rekje of een rooster.
Eet smakelijk!
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Ik ben jaloers.......nee, sinds dat akkefietje met mijn been ben ik weer heel voorzichtig voor wat mijn diabetes betreft, dus ja......
Mijn buurvrouw bracht gisteren watermeloen; dát mag ik weer wél!
Mijn buurvrouw bracht gisteren watermeloen; dát mag ik weer wél!
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25